Foto_LV
Verweij Films – Lucinda Verweij 

Verweij Films is opgericht door Lucinda Verweij. Zij studeerde in 2014 als regisseur af op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Dit deed ze met de film ‘Onvermogen’, waar zij ook mede verantwoordelijk was voor het scenario en de productie.

Verweij Films richt zich voornamelijk op het maken van presentatie, educatie- en communicatie (fictie) films en commercials. De producties van Verweij Films vinden vrijwel altijd hun oorsprong in een sociaal maatschappelijke context. De films en projecten gaan over mensen die in diverse lagen van de Nederlandse maatschappij worstelen met problemen. Terugkerende thema’s zijn de verschillende perspectieven van de personages en hun gevarieerde kijk op de wereld; realisme en speelse fantasie vormen bewust een schril contrast. Door deze benadering worden stereo-typische personages en situaties vaak op een elegante manier ontweken. Verhalen en situaties die over het hoofd worden gezien geeft Verweij Films graag een stem aan mensen die ook gehoord dienen te worden. Verweij Films werkt nauw samen met een team van gedreven professionals op gebied van media.

Naast Verweij Films is Lucinda Verweij ook oprichter van Hatseflats Media en is zij tevens daar werkzaam als regisseur, producent en scenarist.

Verweijfilmslinkedin_icoon